eerste schoolweek
mijn eerste schoolweek zit er al weer op. school hier in amerika lijkt erg veel op school in nederland alleen er zijn wel een paar verschillen. en in dit blog ga ik ze voor jullie lees plezier hier vermelden
aller eerst mijn rooster.
hier heb je twee roosters een A en een B rooster. het A rooster geldt voor maan- en woensdagen. het B rooster voor dins- en donderdagen. en nu hoor ik je denken, en vrijdag dan, vrijdag is het omstebeurt A en B dus bijvoorbeeld eerste week is vrijdag een A dag en de week daarop een B dag. mijn A rooster is als volgt:
1 - photography
1 - physical education
2 - trigonomatry (math)
3 - physics
4 - spanish
verder is het zo dat iedereen uit elke grade elk vak kan kiezen dat hij wil dus vooral met guitar en photography zit ik bij veel kinderen van 10 tot 13 jaar dus dat is wel jammer maar dat geeft niet heel veel.
lunch.
het eten in de cafeteria is niet te kauwen en de school weet dat ook dus er staan een aantal magnetrons in de kantine waar je een snelle maaltijd mee kan maken. ook wordt er geregelt een pizza bij school afgeleverd die een student heeft besteld.
dit zijn de belangrijkste verschillen voorderest is het allemaal ongeveer het zelfde. deze maandag was het picture day dus omstebeurt moesten we foto's maken voor een student id niet voor het jaarboek dat komt later pas. en dinsdag was er een senior meeting waar ik als senior naar toe moet en dat ging vooral over senior activities en over colleges.
verder heb ik best wel aardige leraren voor mijn spanish, guitar en english teachers zijn erg aardig. de leerlingen hier zijn ook erg aardig ze komen altijd naar je toe met vragen over nederland en ze proberen je thuis te laten voelen en dat lukt ze aardig. op school zitten 16 exchange students en dat vind ik opzich best wel jammer want het geeft niet echt het amerikaanse gevoel als er twee duitsers met elkaar in duits aan het praten zijn in de klas.
verder in het huis is het nog steeds druk. er zijn nu 4 students hier die hier niet horen 2 duitsers en 2 jongens uit het midden oosten. ik kan het met 3 van de 4 goed vinden alleen de jongen uit jemen werkt me een beetje op mijn zenuwen maar niemand mag hem en hij is ook al bijna naar huis gestuurd. de andere 3 gaan waarschijnlijk ergens deze week naar hun host families maar dat zij wayne vorige week ook dus het is nog afwachten.
verder gaat alles zijn gangetje hier.
daaag.
Mooi stukje! Houd ons op de hoogte, maak is wat foto's van je huis en school enzo!
Hoi Michiel,
Wat leuk om je verhalen te lezen! Fijn dat alles goed gaat met je. Veel succes met alles daar en een super leuke tijd gewenst!
Michiel,
Een aantal dagen geleden zag ik iets op tv over Oklahoma City. Ik schaam me dat ik nu niet meer weet wat het was. Ik dacht uiteraard onmiddellijk aan jou, maar hier heb je ook niets aan. Misschien schiet het me nog te binnen, dan laat ik het wel weten. Overigens fijn dat het over het algemeen gesproken goed met je gaat. Houden zo. Ik ben trots op je!
Hetty
Ha Michiel,
Wat een mooie foto's weer! Leuk om al die mensen eens te zien! Aan het vlees te zien, kom je niets tekort!
Wilma
vette foto's man, ziet er goed uit allemaal!
Heee Michiel,
Leuke foto's! Ziet er goed uit. Alles goed daar??
Lekker weer? Hier in Finland is het lekkerrr koud!
Enjoy!
Nicolette